Kadın Blues’unun son 10 yıl içinde önde gelen isimlerinden, Sırbistan asıllı Amerikalı Ana Popovic 14 Eylül 2018’de yepyeni bir albümle kendisini bize tekrar hatırlattı. Öncekilerden tarz olarak hayli farklı şeylerin denendiği bu albümde prodüktör olarak katkıda bulunan 4 Grammy ödüllü Keb Mo’nun etkisi çok belirgin.

Bir önceki Trilogy albümünde blues’dan rock’a, funk’tan caza 23 bestesini dinlediğimiz Ana Popovic, Keb Mo ile ilk karşılaştığında, ona “Elimde yazdığım bir şeyler var ama tam olarak ne yapacağımı kestiremiyorum.” deyince “Lasting Kind of Love” parçasını 1 saatte kaydetmişler. Albümdeki 10 parçanın 9’u Ana Popovic’e ait ve her bir parçada da dünyanın herhangi bir yerindeki kadınların hayatlarına dokunuyor. Aslında bu bakımdan da tam olarak blues’da çok sık rastlanmayan bir konsept albümü.

Albüme adını veren Like it On Top parçası kadınların iş, özel ve sosyal hayatları arasındaki dengelerin korunmasını konu edinirken, gitarda Kenny Wayne Shepherd’ın konuk olduğu “Sexy Tonight” parçasında da dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir kadının görmesi gereken iltifat konusuna değinilmiş. Ana Popovic, “Umarım bu albümdeki parçalarım dünyanın her yanındaki kadınların başarılı, enerjik ve güçlü olmaları için bir motivasyon sağlar.” demiş.

Albümün kaydına girmeden önce Ana Popovic’in Los Angeles’taki evinde 1 hafta kamp kuran sanatçı ve Keb Mo, burada parçaların çoğunun ön hazırlığını çok iyi yapmışlar. Keb Mo’nun ve onun stüdyo arkadaşlarının tüm çabaları, parçalarda Ana Popovic’in sesinin merkezde olduğu bir yaklaşımı beslemiş. Parçaların tümünde gitarı/dobrosu ya da vokaliyle yer alan Keb Mo, düet yaptığı ve klibini de çektikleri “Lasting Kind of Love” hariç diğer tümünde kendini hayli derinlerde saklamış.

“Like it On Top” ve “Slow Dance” parçalarında Robben Ford’un da gitarıyla konuk olduğu bu albüm, önceki çalışmaların hepsinden daha farklı tarzların denendiği, Ana Popovic’in gitarının daha az duyulduğu bir albüm olmuş. Bu sonucun onun hard-core sevenlerini memnun etmeme ihtimali var ama bence sanatçıların sürekli yeni şeyler denemeleri, risk almaları takdir edilecek bir çaba.

Robben Ford’un gitarda yer aldığı “Slow Dance” parçasını hariç tutarsak, albümde en dikkat çekici parçalar “Brand New Man”, “Matter of Time” ve albümün kapanışında yer alan “Honey I’m Home”. Yeni denemelerin yapıldığı albümün başarılı olup olmayacağını da zaman gösterecek.

Yazar: Eyüp S. İblağ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir